S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod »» Sepea Elisa Food Screen 200+ ® - test potravinové intolerance


        

Sepea Elisa Food Screen 200+ ® - test potravinové intolerance

Profesionální laboratorní ELISA test potravinové intolerance na 225 potravin

img

 

Dostupnost: na objednávku - do týdne v eshopu
Číslo produktu: 2716
Zařazení: Diagnostický test
Poznámka: Podrobnější popis produktu najdete na www.alterna-medica.cz
Výrobce: Cambridge Nutritional Sciences LTD, UK
Balení: 1 ks
naše cena bez DPH : 8 611 Kč
naše cena s DPH (21 %):
10 419 Kč
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

Poznámka: Podrobnější popis produktu najdete na www.alterna-medica.cz

Produkt je souprava na odběr kapilární krve (z prstu), který se následně zpracovává v akreditované laboratoři.

Pro zpracování je nutné vyplnit dotazník a podepsat informovaný souhlas se zpracováním osobních údajů - na dobu nezbytnou pro vyšetření vzorku a zhodnocení výsledků testu. Informovaný souhlas je přiložen v balení. Odběrnou sadu zasíláme až po úhradě částky na účet firmy, nebo je možné ji po objednávce zakoupit přímo
v našich prodejnách. V sadě je vše potřebné pro jednoduchý odběr kapilární krve z prstu a přesný návod.
Vyplněnou žádanku, podepsaný informovaný souhlas a vzorek krve odešlete podle instrukcí
na adresu uvedenou v návodu. (
Sepea CZ, spol s.r.o., Hybernská 1007/20, 110 00 Praha 1). Do 15 kalendářních dnů ode dne doručení vzorku Vám laboratoř zašle výsledek. 

Důležité - doporučujeme přečíst:

Testované potraviny: Agar Agar/řasa/, Alga Espaguette, Alga Spirulina, Alga Wakame, Aloe Vera, Alpha-Laktoalbumín, amarant, ananas, ančovička, anýz, artyčok, avokádo, batát, bazalka, Beta-Laktoglobulín, bobkový list, borůvka, brambor, brokolice, broskev, brusinka, celer, cibule, cibule šalotka, citron, cizrna, čaj černý, čaj zelený, čekanka, černý rybíz, červený rybíz, červená řepa, česnek, čočka, datle, droždí pekařské, droždí pivní, dýně, estragon, fazole barevná, fazole bílá, fazolový lusk, fenykl, fík, ginko, gliadin, granátové jablko, grep, guava, hejk, heřmánek, hlávkový salát, hořčicové semínko, houby, hrášek, , hroznové víno/modré + růžové + bílé/, hruška, hřebenatka, hřebíček, humr, chilli paprička, chmel, chobotnice, chřest, jablko, jahoda, kajenský pepř, kakaový bob, kalmar, kambala velká, kapary, kapr, kapusta růžičková, karfiol, kari/mix koření/, kasein, kaštan, kaviár, káva, kiwi, kmín, kokos, kopr, kopřiva, koriandr, krab, kreveta, kukuřice, kuskus, lékořice, liči, lilek, limetka, lněné semínko, losos, majoránka, makrela, malina, mandarinka, mandle, mango, mangold, maso hovězí býk, maso hovězí kráva, maso jehněčí, maso kachní, maso kančí, maso koňské, maso koroptev, maso kozí, maso králičí, maso krůtí, maso křepelčí, maso kuřecí, maso pštrosí, maso srnčí, maso telecí, maso vepřové, máta, mečoun, med, meloun medový, meloun vodní, mléko buvolí, mléko kozí, mléko kravské, mléko ovčí, moruše, mořský ďas, mořský jazyk, mořský hlemýžď, mrkev, nektarinka, okoun mořský, okoun obyčejný, okurka, oliva, ořech burský, ořech kešu, ořech kola, ořech lískový, ořech makadam, ořech muškátový, ořech para, ořech piniový, ořech pistáciový, ořech vlašský, ostružina, oves, papája, paprika/zelená + červená + žlutá/, pepř /černý + bílý/, petržel, platýs, pohanka, polenta/kukuřičná krupice/, pomeranč, pór, pražma červená, pražma královská, pstruh, pšenice, pšenice špalda, pšenice tvrdá, pšeničné otruby, quinoa, rajče, rebarbora, rozinky, rozmarýn, rukola, rýže, ředkvička, řepkové semínko, řeřicha, sardinka, sépie, sezam, skořice, slad, slávka jedlá, sleď, slunečnice, sója, srdcovka jedlá/mušle/, svatojánský chléb /karob/, šafrán, šalvěj, špenát, štika, švestka, tapioka, transglutamináza, treska, treska skvrnitá, třešeň, tuřín, tymián, vilejš/korýš/, třtinový cukr, tuňák, úhoř, ústřice, vaječný bílek, vaječný žloutek, vanilka, yuca, zázvor, zelí červené, zelí hlávkové + kapusta, šáchor jedlý, ženšen, žito

Jaký je rozdíl mezi potavinovou intolerancí a potravinovou alergií?

Potravinová intolerance je v podstatě neobvyklá reakce Vašeho těla na určité potraviny, která se může projevit několika způsoby. Někteří lidé můžou trpět jedním z příznaků jako např. nesnesitelné bolesti hlavy, zatímco jiné trápí nadýmání, migréna nebo mají kožní či respirační potíže. Pochopení, že potraviny jsou katalyzátorem konkrétních symptomů není jednoduché, protože na rozdíl od okamžitých příznaků potravinové alergie, příznaky potravinové intolerance se často objevují o několik hodin nebo dokonce dní později. Diagnostikovat příčiny symptomů, které se zdají být mnohokrát „nevysvětlitelné”, je velmi problematické. Lidé trpící potravinovou intolerancí se často pod vlivem lékařů, ale i médií, domnívají, že jejich stav je pouze v jejich „hlavě” resp. je třeba léčit fyzické projevy jejich stavu, ne jejich příčinu. Ačkoli potravinová intolerance není životu nebezpečná, její vliv by se neměl nikdy podceňovat. Postižené osoby mají ztíženou schopnost vést normální zdravý život. Výskyt potravinové intolerance je poměrně častý – odhaduje se, že jí trpí asi 45 % obyvatel. Mnoho lidí má zkušenost s více než jedním symptomem potravinové intolerance. Příznaky bývají často nejasné a základní příčina problému – potravina, není vždy správně diagnostikována. Trpící si často stěžují na pocit nadýmání a bývají neustále unavení.

Klasická alergie, která sa projeví při styku s určitou potravinou (např. na arašídy nebo mořské plody), je charakteristická okamžitou a často silnou reakcí imunitního systému. Mezi příznaky potravinové alergie patří vyrážky, kýchání, podrážděná pokožka, otoky, rýma, únava, průjem a zvracení. Obvykle se tyto příznaky objeví v průběhu několika minut po konzumaci, případně styku s danou potravinou, i když se mohou opozdit i o několik hodin. Mezi nejčastější případy patří potravinové alergie na arašídy, ořechy (mandle a para ořechy), vejce, mléko, ryby a korýše. Při styku s původcem potravinové alergie tělo produkuje specifické protilátky (IgE) na „potlačení” alergenů těchto potravin, a po zkonzumování daného jídla, imunitní systém zareaguje uvolněním histaminu a dalších přirozeně se vyskytujících chemických látek v těle. Alergické reakce na potraviny se mohou značně lišit v závažnosti, přičemž některé z nich mohou být i smrtelné.

Potravinová intolerance Alergie na potraviny
Reakce jsou opožděné a symptomy se mohou objevit až za několik dní. Reakce se obyčejně objevují rychle, maximálně do 2 hodin po styku s potravinou.
Je možné být intolerantní k více potravinám současně. Se vznikem alergie úzce souvisí náš imunitní systém a je reakcí na specifickou potravinu.
Běžné jsou početné symptomy, od migrény přes otoky, dyspeptické potíže, únavu a všeobecný pocit nepohody. Symptomy: potíže s dýcháním, vyrážky, otoky, nadýmání a anafylaktický šok. Mohou potencionálně ohrožovat lidský život.

Balení: 1 sada

YjMzYT
Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: