S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod »» Výprodej - Rosolovka řasotvará 100 g


        

Výprodej - Rosolovka řasotvará 100 g

z důvodů krátké záruční lhůty - skladem 7 ks

img

 

Dostupnost: Ano
Číslo produktu: 6314 K(5)+R(2)
Zařazení: Doplněk stravy, není lék ani náhrada pestré stravy
Poznámka: ..
Výrobce: TCM Bohemia spol. s.r.o.
Balení: 100 g
EAN kód: 8594036721876
běžná cena 237 Kč
naše cena bez DPH : 183 Kč
naše cena s DPH (15 %):
210 Kč
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

Výprodej z důvodů krátké záruční lhůty - záruční lhůta - 20.7.2021

Schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU

  • Rosolovka řasotvará (Tremella fuciformis): v současnosti nemá v EU schválena žádná zdravotní tvrzení

TCM charakteristika: doplňuje jin, doplňuje energii čchi, doplňuje krev XUE, teplota – vyrovnaná, chuť – sladká, tropismus – k dráze žaludku a plic

Plodnice je téměř 7,5 cm dlouhá, složená z tenkých, větvených a vždy vzpřímených kapraďovitě uspořádaných listů s křehkým okrajem a texturou připomínající mořské řasy. Název "sněžná houba" pochází z její bílé barvy a vzhledu připomínající sněhovou kouli. Je široce rozšířená, zvláště v tropech, kde se dá snadno nalézt na mrtvých větvích stromů s velkými listy. Houba je dnes komerčně pěstovaná a jedna z nejvíce oblíbených hub v čínské a japonské kuchyni a medicíně. Je považovaná za delikatesu. Textura je velice zajímavá. Je totiž jemná a přitom křupavá.

V čínské kuchyni je rosolovka tradičně využívána v přípravě sladkých pokrmů. Využívá se totiž její želatinové struktury a faktu, že je bez chuti a má určitý léčebný potenciál. Nejčastěji se používá k výrobě polévky nazvané luk mei často v kombinaci s cicimkem čínským, sušeným longanem a dalšími ingrediencemi. Také se v Japonsku a Číně používá k výrobě některých nápojů a zmrzlin.

Existuje mnoho způsobů jak připravit rosolovku. Může být orestovaná v olivovém oleji nebo na másle. Samozřejmě až po řádné rehydrataci houby. Proto se dají připravit s dalšími ingrediencemi (např. vajíčka, bylinky atd...). Tradiční vaření však zahrnuje přípravu dezertu. Nejdříve se přes noc nechá houba nasáknout cukernatým roztokem. Poté se povaří, aby se nadbytečná voda odpařila a poté se může přidat sirup, med nebo sladký ovocný nálev.

Složení: 100 g sušené houby rosolovky řasotvaré 

Dávkování: požadované množství namočíme do studené vody a necháme cca 10 minut nabobtnat. Doporučená doba vaření je 10-15 minut.

Upozornění: skladujte v such a temnu při teplotě do 20°C. Uchovávejte mimo dosah dětí.

Balení: 100 g

 

ZjA4NzAzM
Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: