S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod »» Výprodej - Maras - sůl Inků - Andská růžová sůl hrubá 250 g


        

Výprodej - Maras - sůl Inků - Andská růžová sůl hrubá 250 g

z důvodů krátké záruční lhůty - skladem 1 ks

img

 

Dostupnost: Ano
Číslo produktu: 722 K(1)
Zařazení: Uncaria ČR spol. s.r.o.
Výrobce: Uncaria ČR spol. s.r.o.
Balení: 250 g
běžná cena 97 Kč
naše cena bez DPH : 76 Kč
naše cena s DPH (15 %):
87 Kč
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

Výprodej z důvodů krátké záruční lhůty - záruční lhůta - 31.12.2021

Její po staletí nevyčerpatelné zásoby se nachází ve slaném podzemním horkém prameni, tryskajícím  width=ve výšce 4.000 m.n.m. z útrob peruánských And. Výhradně ruční způsob jejího získávání se od časů Inků nezměnil. Na úbočí And (u vesničky Maras) je vybudováno cca 4.000 vodních nádrží, které tvoří pěkné terasovité bazény. Jsou nazývány salinas a každý má v průměru 5 m². Do nich je sváděn proud podzemní slané vody. Na slunci se voda vypařuje a zůstává v nich čistá sůl. Tyto nádrže jsou po staletí vlastností jednotlivých rodin, pro které jsou zdrojem obživy. Odpařenou sůl sbírají, nakládají do pytlů a připravují na dlouhou cestu do světa. Tato sůl je raritou mezi jinými solemi. Značně je převyšuje nejen vzhledem, chutí, složením ale i původem. Dodává potravě zajímavou chuť a náš organizmus doplňuje potřebnými minerály. Obsahuje jich velké množství a nejcennější jsou přede vším železo, vápník, hořčík, zinek a měď. Sůl má krémovou barvu s odstínem růžové a proto je také nazývána Sal rosada nebo Pink salt.
Je velmi ceněna nejlepšími kuchaři na světě a užívána k přípravě různých specialit. Zpestřuje přípravu jídel a zlepšuje jejich chuť. Hodí se k přípravě prakticky všech jídel: ryb, mořských plodů, masa, omáček, polévek, salátů, teplé i studené kuchyně. Zvýrazňuje intenzitu chuti některých plodů – např. rajčat, okurek a salátů. Někteří gurmáni si s ohledem na tuto její vlastnost lehce solí i syrová jablka a pomeranče.

Konzumace soli má obrovský vliv na naše zdraví. Může mu škodit nebo pomáhat. Vše záleží na jejím druhu. Většina lidí se bez soli nemůže obejít. Obyčejná, kuchyňská sůl, kterou nejčastěji používáme, se skládá hlavně ze sodíku a chlóru a obsahuje dodané substance zabraňující hrudkovatění. Je pro nás stále větší zátěží. Je častou příčinou takových problémů, jako jsou ledvinové a žlučové kameny, záněty kloubů, revmatizmus, dna, vysoký krevní tlak, otoky a přetížení ledvin apod. Mořská sůl je značně zdravější, avšak vzhledem ke stále většímu znečištění moří musí být také v jistém stupni čištěna a upravována.

Složení: krystalky o různé velikosti s měnící se narůžovělou barvou. Stojí za to, mít je pod rukou v naší kuchyni. Lze je nasypat do mlýnku na koření a mohou se tak stát ozdobou každé kuchyně. Je možno je i dodávat do revitalizujících a relaxačních koupelí.

Zajímá Vás:

Balení: 250 g - 97 Kč

 

ZDI2Z
Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: