Úvod » Poklady Inků z Peru » firma Uncaria - byliny z Peru » Café de Maca 100 nebo 250 g
Schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU
Tento nápoj je vyroben z vysokohorské maky a je připraven speciální metodou jako zdravá a povzbuzující náhražka kávy. Připomíná ji barvou a částečně i chutí. Je vhodný pro teplé i studené pití, bez kofeinu, možno připravovat i v kávovaru
Maca - Maka je bulva rostliny z vysokých And, s bohatstvím cenných složek a širokým spektrem vlastností. Kdysi se nacházela na celém území And, v současnosti roste pouze v některých částech Peru ve výškách i nad 4400 m n.m., v místech kde nízká teplota a silné větry nedovolují růst jiným rostlinám. Dorůstá výšky 15 cm. Listy má podlouhlé, při zemi rozložené v růžici. Kořen připomíná řepu nebo hrušku o průměru 2-8 cm. Je celosvětově známou a vyhledávanou potravinou XXI. století. Již od roku 2001 se těší velkým zájmem i v Čr. Je přírodním zdrojem fytoestrogenů. Maka má díky obsahu vysoce hodnotných bílkovin, aminokyselin, vitamínů, minerálů a sterolů velmi významnou výživnou hodnotu. Může nejen zásobit organizmus potřebnými látkami, ale i příznivě ovlivňovat v něm probíhající procesy, zvyšovat vitalitu, usnadňovat regeneraci sil při stavech vyčerpání a dlouhotrvající únavy a udržovat psychickou a fyzickou rovnováhu. Dnes je populárním peruánským zdrojem energie a vitality. Maka se stala také oblíbeným doplňkem stravy vrcholových i rekreačních sportovců. NASA využívá Maku jako doplněk stravy kosmonautů.
Existuje několik ekotypů Maky, které se navzájem liší zabarvením slupky bulvy. Některé mají barvu bílou, žlutou, žluto-bílou, růžovou, červenou, fialovou, šedou a černou. Běžné se nabízí bílá a žlutá. V naší nabídce najdete směs všech barev pod názvem Maka Original. Nejnovější, stále pokračující výzkumy nad makou ukázaly, že barva slupky má vliv na její vlastnosti. Ekotyp s černou barvou slupky, kromě jiných vlastností charakteristických pro maku, má zvlášť pozitivní vliv na podporu paměti, s červenou barvou slupky zase na podporu kostí. Maca Maka, aby mohla být naším organizmem stravitelná, musí být dobře pražená nebo vařená.
Obsahové látky: tato malá, nenápadná bulva v sobě skrývá: 10 -13% bílkovin, 25-78% uhlovodanů, 8,5% vlákniny a více než 2% tuků, velké množství aminokyselin, mastných kyselin (kyselina linolenová, palmitinová, oleinová, laurová, stearová), zastoupeny jsou steroly (kampesterol, stigmasterol, beta-sitosterol), třísloviny, saponiny, terpenoidy, biologicky aktivní aromatické isothiokyanáty (benzyl isothiokyanát, p-methoxybenzyl isothiokyanát), vitamíny (A, B1, B2, B6, C, E), minerály (vápník, železo, měď, zinek, hořčík, draslík, sodík, jód). Maka má díky obsahu vysoce hodnotných bílkovin, aminokyselin, vitamínů, minerálů a sterolů velmi významnou výživnou hodnotu.
Použití: na šálek 1 lžičku prášku zalít horkou vodou nebo mlékem, nechat chvilku vyluhovat a dochutit podle potřeby a fantazie. Sedlinu – na rozdíl od pravé kávy - můžete zkonzumovat. Může se dosladit javorovým sirupem, medem nebo třtinovým cukrem, ale i ochutit několika kapkami citronu, skořicí nebo zázvorem.
Zajímá Vás:
Balení:
(při objednávce zvolte velikost balení v rozklikávacím menu "balení v gramech", které najdete v pravé horní části stránky)
Nejprodávanější
Chřipka, angína, covid, dýchací cesty
Nejsilnější Ašvaganda
+ 20 minut bezplatná telefonická konzultace výsledků
RESCUE™ Remedy 20 ml
speciální 14-kmenová probiotická formule
transdermální magnézium VNĚJŠÍ použití
skladem 100 g a 250 g balení - balení 500 g je pouze na objednávku
mikroflora, střevní trakt, pravidelnost
Rezavec šikmý, choroš čaga