S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Otevírací doba prodejny na Karlově Náměstí: Po-Pá 09:00 - 18:00                                                   Doprava ZDARMA - při nákupu nad 1500 Kč                                                                       


Úvod »» Sepea Food Detective™ - diagnostický test potravinové intolerance 1 sada


        

Sepea Food Detective™ - diagnostický test potravinové intolerance 1 sada

skladem

 

top produkt

Dostupnost: na objednávku - do 3 dnů v eshopu
Číslo produktu: 1973
Zařazení: Diagnostický test
Poznámka: ..
Výrobce: Cambridge Nutritional Sciences LTD, UK
Balení: 1 sada
EAN kód: 5060093930252
naše cena bez DPH : 2 603 Kč
naše cena s DPH (21 %):
3 150 Kč
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

Produkt je odběrová souprava. Vzorek se zpracovává laboratorně. Pro zpracování je nezbytné podepsat informovaný souhlas se zpracováním osobních údajů na dobu nezbytnou pro relevantní provedení testu. Informovaný souhlas je přiložen v balení. Pro zpracování vzorku je nutné podepsat přiložený souhlas se zpracováním osobních údajů. Bude Vám doručena speciální odběrná sada SEPEA. Vzorek odeberete podle přiloženého návodu a v původním obalu zašlete na uvedenou adresu. Výsledek testu s originálním FoodDetective reportem obdržíte do 14 dnů ode dne doručení odebraného vzorku.

Food Detective je základní jednoduchý laboratorní test potravinové intolerance. Vyhodnocován originální soupravou FoodDetective dodávanou britskou společností Cambridge Nutritional Sciences (Omega Diagnostics). Test si uděláte z pohodlí domova a poté zašlete na adresu, která je uvedena u testu.

Léty ověřená praxe potvrzuje, že citlivost testu je maximálně spolehlivá, avšak test je pouze orientační. Míra intolerance na jednotlivé potraviny je určována jen vizuálně, nikoli laboratorním denzitometrem.

Testované potraviny

Oves, pšenice, rýže, kukuřice, žita, tvrdá pšenice, gluten(lepek), mandle, para ořechy, kešu ořechy, čaj, vlašské ořechy, kravské mléko, vejce, kuřecí maso. jehněčí maso, hovězí maso, vepřové maso, mix bělomasých ryb, sladkovodní ryby, tuňák, mix korýšů, brokolice, zelí, mrkev, pór, brambory, celer, okurky, paprika, luštěniny, grepfruit, meloun, arašídy, sója, kakao, jablka, černý rybíz, olivy, pomeranče a citróny, jahody, rajčata, zázvor, česnek, hřiby, kvasanice.

Jaký je rozdíl mezi potavinovou intolerancí a potravinovou alergií?

Potravinová intolerance je v podstatě neobvyklá reakce Vašeho těla na určité potraviny, která se může projevit několika způsoby. Někteří lidé můžou trpět jedním z příznaků jako např. nesnesitelné bolesti hlavy, zatímco jiné trápí nadýmání, migréna nebo mají kožní či respirační potíže. Pochopení, že potraviny jsou katalyzátorem konkrétních symptomů není jednoduché, protože na rozdíl od okamžitých příznaků potravinové alergie, příznaky potravinové intolerance se často objevují o několik hodin nebo dokonce dní později. Diagnostikovat příčiny symptomů, které se zdají být mnohokrát „nevysvětlitelné”, je velmi problematické. Lidé trpící potravinovou intolerancí se často pod vlivem lékařů, ale i médií, domnívají, že jejich stav je pouze v jejich „hlavě” resp. je třeba léčit fyzické projevy jejich stavu, ne jejich příčinu. Ačkoli potravinová intolerance není životu nebezpečná, její vliv by se neměl nikdy podceňovat. Postižené osoby mají ztíženou schopnost vést normální zdravý život. Výskyt potravinové intolerance je poměrně častý – odhaduje se, že jí trpí asi 45 % obyvatel. Mnoho lidí má zkušenost s více než jedním symptomem potravinové intolerance. Příznaky bývají často nejasné a základní příčina problému – potravina, není vždy správně diagnostikována. Trpící si často stěžují na pocit nadýmání a bývají neustále unavení.

Klasická alergie, která sa projeví při styku s určitou potravinou (např. na arašídy nebo mořské plody), je charakteristická okamžitou a často silnou reakcí imunitního systému. Mezi příznaky potravinové alergie patří vyrážky, kýchání, podrážděná pokožka, otoky, rýma, únava, průjem a zvracení. Obvykle se tyto příznaky objeví v průběhu několika minut po konzumaci, případně styku s danou potravinou, i když se mohou opozdit i o několik hodin. Mezi nejčastější případy patří potravinové alergie na arašídy, ořechy (mandle a para ořechy), vejce, mléko, ryby a korýše. Při styku s původcem potravinové alergie tělo produkuje specifické protilátky (IgE) na „potlačení” alergenů těchto potravin, a po zkonzumování daného jídla, imunitní systém zareaguje uvolněním histaminu a dalších přirozeně se vyskytujících chemických látek v těle. Alergické reakce na potraviny se mohou značně lišit v závažnosti, přičemž některé z nich mohou být i smrtelné.

Potravinová intolerance Alergie na potraviny
Reakce jsou opožděné a symptomy se mohou objevit až za několik dní. Reakce se obyčejně objevují rychle, maximálně do 2 hodin po styku s potravinou.
Je možné být intolerantní k více potravinám současně. Se vznikem alergie úzce souvisí náš imunitní systém a je reakcí na specifickou potravinu.
Běžné jsou početné symptomy, od migrény přes otoky, dyspeptické potíže, únavu a všeobecný pocit nepohody. Symptomy: potíže s dýcháním, vyrážky, otoky, nadýmání a anafylaktický šok. Mohou potencionálně ohrožovat lidský život.

Balení: 1 sada

Nejprodávanější

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZWMxOTUzZD
Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: