S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

KONTAKTY

Alterna Medica Praha s.r.o.
(POZOR - POUZE SÍDLO FIRMY) Jašíkova 1533/4
149 00 Praha 4
tel: +420 242488980
fax: +420 242488980
napište nám
mobil: 603 422680
IČO: 24198676 Email:alternamedica@email.cz

NOVINKY

arr3Nástup do školy a školkyVÝROBKY UVEŘEJNĚNÉ NA TĚCHTO STRÁNKÁCH JSOU SCHVÁLENY JAKO DOPLŃKY STRAVY. NEJSOU LÉKEM - NELZE JE... arr3Pylox (Helicobacter pylori ) Trávicí potíže - bolesti v břišní oblasti, nadýmání, nechutenství, nevolnost, zvracení, nutkáním...


Zdravotní pomůcky / Diagnostické testy

Jsou mé potíže jen v "mé hlavě", protože lékař nic neshledává..., nebo mohou mít příčinu v nesnášenlivosti některých potravin? Ale kterých ?

Zhruba před 15 lety u nás vyšla kniha Výživa a krevní skupiny (Dr.Peter J. D´Adamo), kde jsme se poprvé dozvěděli, že u různých krevních skupin se některé potraviny hůře metabolizují a vytvářejí tak odpad, který tělo zatěžuje. Bylo to převratné, protože J.Adamo laboratorně vytestoval tzv. lektiny z potravin a to ve vztahu ke krevní skupině. Pro každou krevní skupinu pak doporučil seznam vhodných a nevhodných potravin. Někdy stačilo jen vynechat ty nevhodné a lidem se ulevilo. Bylo to ale příliš obecné, lidé nereagují jen podle příslušnosti k určité krevní skupině - každý z nás je individualita. Doba pokročila a dnes je možné tyto potravinové zátěže vytestovat individuálně bez návštěvy a doporučení lékaře.

Právě doprodáváme poslední zásoby Food Detectiv (klikněte) - domácí test na zjišťování intolerance 40 druhú potravin. Díky nové směrnici EU se tyto testy, po doprodání, už nebudou nabízeny. Budete si moci zakoupit jen sadu pro odběr krve v domácnosti a tu pak odešlete ke zpracování do akreditované laboratoře. Po vyšetření krve vám bude do 15 dnů odeslán výsledek u kterých potravin u vás byla zjištěna nesnášenlivost.

Testuje se 22, 40, 93,  120, 225 potravin, nebo samostatně Candida

Jaký je rozdíl mezi potavinovou intolerancí a potravinovou alergií?

Potravinová intolerance je v podstatě neobvyklá reakce Vašeho těla na určité potraviny, která se může projevit několika způsoby. Někteří lidé můžou trpět jedním z příznaků jako např. bolesti hlavy, zatímco jiné trápí nadýmání,průlmy, migréna nebo mají kožní či respirační potíže,jsou bez příčiny unavení. Pochopení, že potraviny jsou katalyzátorem konkrétních symptomů není jednoduché, protože na rozdíl od okamžitých příznaků potravinové alergie, příznaky potravinové intolerance se často objevují o několik hodin nebo dokonce dní později. Diagnostikovat příčiny symptomů, které se zdají být mnohokrát „nevysvětlitelné”, je velmi problematické. Lidé trpící potravinovou intolerancí se často pod vlivem lékařů, ale i médií, domnívají, že jejich stav je pouze v jejich „hlavě” resp. že je třeba léčit fyzické projevy jejich sta vu, ne jejich příčinu. Ačkoli potravinová intolerance není životu nebezpečná, její vliv by se neměl nikdy podceňovat. Postižené osoby mají ztíženou schopnost vést normální zdravý život. Výskyt potravinové intolerance je poměrně častý – odhaduje se, že jí trpí asi 45 % obyvatel. Mnoho lidí má zkušenost s více než jedním symptomem potravinové intolerance. Příznaky bývají často nejasné a základní příčina problému – potravina, není vždy správně diagnostikována.

Klasická alergie, která sa projeví při styku s určitou potravinou (např. na arašídy nebo mořské plody), je charakteristická okamžitou a často silnou reakcí imunitního systému. Mezi příznaky potravinové alergie patří vyrážky, kýchání, podrážděná pokožka, otoky, rýma, únava, průjem a zvracení. Obvykle se tyto příznaky objeví v průběhu několika minut po konzumaci, případně styku s danou potravinou, i když se mohou opozdit i o několik hodin. Mezi nejčastější případy patří potravinové alergie na arašídy, ořechy (mandle a para ořechy), vejce, mléko, ryby a korýše. Při styku s původcem potravinové alergie tělo produkuje specifické protilátky (IgE) na „potlačení” alergenů těchto potravin, a po zkonzumování daného jídla, imunitní systém zareaguje uvolněním histaminu a dalších přirozeně se vyskytujících chemických látek v těle. Alergické reakce na potraviny se mohou značně lišit v závažnosti, přičemž některé z nich mohou být i smrtelné.

Vývoji alergie na potraviny často předchází potravinová intoletance.


Produkt je souprava na odběr kapilární krve (z

naše cena 1 860 Kč



Produkt je souprava na odběr kapilární krve (z

naše cena 9 414 Kč



Produkt je souprava na odběr kapilární krve (z

naše cena 10 419 Kč



Produkt je souprava na odběr kapilární krve (z

naše cena 1 950 Kč



Produkt je souprava na odběr kapilární krve (z

naše cena 2 180 Kč



Produkt je souprava na odběr kapilární krve (z

naše cena 6 217 Kč



Food Detective™ je samo-diagnostic test

naše cena 2 900 Kč


YzljYm