S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Otevírací doba prodejny na Karlově Náměstí: Po-Pá 09:00 - 18:00,  SO 11:00-15:00   /   ⛟  Doprava ZDARMA - při nákupu nad 1500 Kč


Úvod »Juvenil » Tibetský kefír - kultury na přípravu 10 litrů vodního kefíru


        

Tibetský kefír - kultury na přípravu 10 litrů vodního kefíru

startovací kultury pro přípravu vodního kefíru

skladem

 

Dostupnost: Ne
Číslo produktu: 6544
Zařazení: Doplněk stravy, není lék ani náhrada pestré stravy
Výrobce: WUGI
Balení: 1x5g
EAN kód: 9780201379662
naše cena bez DPH : 188 Kč
naše cena s DPH (12 %):
210 Kč
Hlídací pes:
Hlídací pes

Kompletní specifikace

Zdroj přirozených probiotik vzniklých kvašením a fermentací

  • Na postupnou přípravu 10 litrů kefírového nápoje
  • Kefírujete tak nepřetržitě 3 týdny
  • Každý den máte čerstvý probiotický nápoj

Video příprava vodního kefíru WUGI (vegan)

e-kniha o kefíru volně ke stažení 


Pytlíček plný lyofilizovaných kultur, ze kterého si můžete doma udělat vlastní probiotický kefír. Stačí k tomu trochu vody, kokosového mléka nebo třeba ovocné šťávy. Trvá to minutku, ale vaše zdraví (a hlavně střeva) vás za to budou milovat. Proč? Protože domácí kefír vzniká fermentováním neboli kvašením. Díky tomu je plný přátelských bakterií, enzymů a dalších látek, které tělu často chybí.

Složení: hnědý cukr jako nosič kultur, kefírové kultury (mikroorganismy r rodů Lactobacillus, Lactococcus, Leuconostoc, Saccharomyces, Acetobacter, Kluyveromyces).

Nachystejte si:

  • 1,15 l patentní WUGI sklenici
  • 1l vody (převařené a vychladlé)
  • 3 polévkové lžíce cukru (klasický bílý, hnědý, třtinový) či sirup bez konzervantů (např. javorový) - pozor u kokosového cukru, nepoužívejte samotný, přidávejte pouze menší množství k obyčejnému cukru
  • vhodné přidat - hrst sušeného nesířeného nebo lyofilizovaného ovoce a plátek oloupaného citrónu

Kromě oslazené vody zkuste také přípravu z kokosového mléka či vody, ovocných šťáv a dalších.

Sklenici na přípravu kefíru pořádně vymyjte a vysušte, aby se kefírové kultury nepoškodily horkou vodou nebo zbytky čisticích prostředků. Při přípravě ji plňte vždy maximálně 2 cm pod okraj. Čím více místa necháte, tím více vám kefír může naperlit!

Prvotní příprava:

  1. Vysypte obsah jednoho sáčku s kefírovými kulturami do vody s cukrem (o teplotě max. 29°C). Přidejte sušené ovoce a citrón. Dobře promíchejte a sklenici uzavřete. Směs ponechte stát 48 hodin při pokojové teplotě.
  2. Po 48 hodinách je vodní kefír hotov. Citrón můžete do kefíru vymačkat, ovoce odstraňte. Pro přípravu další várky si nechte stranou 200 ml kefíru. Zbylý kefír můžete pít samotný nebo ochucený sirupem, džusem, ovocem, bylinkami či kořením. V případě potřeby uchovejte v lednici a spotřebujte cca do týdne.

Opakovaná příprava:

  1. Na přípravu další várky použijte 200 ml hotového kefíru, až 800 ml vody a 3 lžíce cukru. Můžete přidat citrón a sušené ovoce. Směs dobře promíchejte a nechte stát při pokojové teplotě po dobu 24 až 72 hodin (24 hodin pro sladší chuť, s dobou postupně sladkost klesá).
  2. Pomocí 200 ml hotového kefíru připravíte nový kefír až 10 x. Počet opakování záleží na různých faktorech - hygienických podmínkách, kvalitě vody (chlor a jiné látky ve vodě) i typu použitých surovin pro přípravu. Práci kefírových kultur podpoříte lyofilizovaným ovocem - navíc kefíru dodáte skvělou chuť. Zůstává-li kefír sladký a ještě neproběhlo 10 opakování, přidejte kulturám ovoce a sklenici nechte naplňenou jen ze 2/3, jinak použijte nový sáček

Upozornění: uchovávejte v lednici (příp. v chladu do 20°C).

Balení: 1 sáček s 5 g

Nejprodávanější

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NDNjMzA
Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: